El món del periodisme va plorar ahir la mort prematura d'una figura estimada i admirada per molts. La periodista Concha García Campoy va morir als 54 anys, com a conseqüència de la leucèmia que patia i contra la qual durant dos anys va lluitar amb totes les seves forces. La periodista va partir una "fallada hepàtica aguda" a l'hospital La Fe de València, on va ser ingressada d'urgència el passat dilluns, en estat greu. Havia estat intervinguda el 2012 per generar medul·la òssia sana a partir de cèl·lules mare, una operació que no va aconseguir els resultats desitjats. Per això, es va sotmetre aquest mateix any a un trasplantament de sang de cordó umbilical a l'hospital valencià, un innovador tractament que en un primer moment va sembla funcionar.

Nascuda a Terrassa el 1958, Concha García Campoy es va llicenciar en Periodisme el 1980 a la Facultat de Ciències de la Informació de Barcelona, si bé va començar la seva trajectòria a Ràdio Popular d'Eivissa, on va dirigir el programa Antena Pública (1979). El 1984 va aprovar les oposicions a Televisió Espanyola, on va presentar el Telediario, al costat de Manuel Campo Vidal. El 1987 va abandonar la televisió i es va incorporar a la cadena SER i a principis de 1988 va començar a dirigir i presentar el programa A vivir que son dos días. Va aconseguir ser líder a la franja matinal els caps de setmana i va rebre diversos premis. De l'octubre de 2006 al desembre del 2010 es va ocupar del magazin Las mañanas de Cuatro. També va presentar els Informativos Telecinco Matinal.

En l'actualitat era membre de la junta directiva i portaveu de l'ATV des del setembre de 2006, dins de la candidatura encapçalada per Campo Vidal. Va ser precisament el president de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió (ATV), qui ahir, al voltant de 2/4 de 5 de la tarda, va escriure un missatge a Twitter en què informava que la periodista es trobava en "situació crítica". "Concha García Campoy, la meva estimada amiga des de fa 27 anys, està en situació crítica. Els medicaments li han produït un coma hepàtic", assenyalava a la xarxa social, després de parlar amb els familiars de la periodista.