La cerimònia d'inauguració dels Mundials de natació de Barcelona que tindrà lloc el pròxim divendres, 19 de juliol al Palau Sant Jordi, s'emetrà en directe per TV3 a les 21.45 h, en un especial dirigit per Hansel Cereza amb comentaris de Jordi Robirosa i Anna Tarrés.

Abans (des de les 21.00 h) i després (de 22.45 h a 23.15 h), el canal Esport3 farà un programa especial, amb la participació de protagonistes i amb la resta d'analistes de la cadena per aquest Mundial. Mireia Vicente farà entrevistes a l'interior del palau Sant Jordi i Francesc Sòria copsarà les impressions del públic que presenciarà la cerimònia, des de l'exterior del pavelló.

Amplia cobertura

Durant la celebració dels Mundials de natació a la capital catalana, que es duran a terme del 19 de juliol fins al 4 d'agost, Televisió de Catalunya emetrà en directe des del Pavelló barceloní i les diferents seus, les proves de totes les modalitats aquàtiques així com també totes les finals amb programes especials previs i posteriors que oferiran reportatges i entrevistes amb alguns dels esportistes provinents de 200 països diferents.

Des del dia 20 fins al 27 de juliol, Esport 3 oferirà totes les sessions matinals preliminars de natació sincronitzada amb entrevistes a les nedadores i entrenadores a càrrec de Francesc Sòria, i amb els comentaris i valoracions tècniques de Mireia Vicente i d'Anna Tarrés. El periodista Jordi Robirosa serà l'encarregat de transmetre les diferents proves de natació amb comentaris tècnics de Bretón Cabello, exnedador olímpic.

Les úniques modalitats d'aquest Mundial que no se celebraran a la muntanya de Montjuïc són les proves de natació d'aigües obertes i els salts de gran alçada que es faran al port de Barcelona, obertes gratuïtament al públic. El campió català David Meca serà l'analista d'aigües obertes per Esport3.

Per primer cop en un Mundial, els salts de gran alçada entren en el programa de competició. La narració d'aquesta disciplina anirà a càrrec de Santi Faro, especialista en esports extrems, i de Susanna Closa, exsaltadora de trampolí i directiva de la Comissió de Salts de l'FCN.