La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es va mostrar ahir convençuda que el comitè d'empresa i la direcció de la CCMA arribaran a un acord sobre l'ERO presentat. Ortega ho va dir en una entrevista als Matins de TV3 on va assegurar que el Govern vol defensar el model públic de la CCMA i vol que sigui sostenible. "Si el Govern estigués fent guardiola ho entendria però no hi ha recursos, s'han de repartir i primer hi ha temes de caire social", va argumentar la vicepresidenta.

Sonora protesta en directe

Mentre Ortega feia aquestes declaracions en directe, un grup de treballadors protestava amb xiulets i sirenes contra l'ERO presentat pel consell de direcció de la CCMA, que preveu l'acomiadament d'uns 312 treballadors de la televisió i de les emissores de ràdio públiques adscrites a la corporació, a més de rebaixes salarials. La protesta va provocar que l'entrevista a Ortega amb prou feines es pogués escoltar, malgrat els esforços de la presentadora per concloure-la i que resultés audible.

La vicepresidenta Ortega va indicar que entenia les protestes dels treballadors però que la situació econòmica justificava la necessitat d'una retallada de plantilla. Encara que Ortega va precisar que el Govern de CiU té la intenció de mantenir l'actual model de mitjans de comunicació públics, els treballadors ja han qüestionat que això es pugui fer amb una reducció de plantilla, i han convocat aturades de 24 hores per als dies 10 i 11 de setembre.