El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, va confirmar ahir que encara no han decidit qui serà el substitut de Manuel Fuentes al Matí de Catalunya Ràdio de cara la temporada 2013/2014. Tot i això, Riera va assegurar que estan treballant en la pròxima temporada, en què volen impulsar canvis en la franja d'entreteniment. "Apostarem per la continuïtat dels continguts de referència ampliant la seva oferta i es vol reforçar la proposta de La Tribu i ampliar l'oferta de nit" va ressaltar Riera.

El director de Catalunya Ràdio, el de TVC, Eugeni Sallent, i el president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart, van desgranar algunes de les novetats de les pròximes temporades. En aquest sentit, TVC tindrà una nova temporada d'El Convidat, es reforçarà les tardes amb petits canvis que significaran una modificació de l'actual oferta en el magazín i en el programa Espai Terra i no hi haurà una tercera temporada de "Gran Nord".

Duart va fer referència també a la Fórmula 1 manifestant que "aquest és el darrer any que estava contrac?tada" i va reconèixer que no han decidit què faran la pròxima temporada. Així mateix, va explicar que estant treballant en un nou projecte basat en "un experiment sociològic en clau d'humor per conèixer millor els petits pobles del país". Durant la seva intervenció en la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA al Parlament, Duart també va anunciar que està previst per la primera quinzena de setembre obrir una seu a Perpinyà que cobreixi les comarques de la Catalunya Nord.

Futur dels mitjans públics

El president de la CCMA va comparèixer al Parlament acompanyat per Sallent i per Riera, per respondre les preguntes dels grups parlamentaris en relació, sobretot, a les negociacions sobre els convenis col·lectius de TV3 i Catalunya Ràdio.

Duart va indicar que estan a la recta final de les negociacions i va assegurar al Parlament que la seva intenció "no és desmuntar res, sinó assegurar la viabilitat" de la ràdio i televisió catalanes públiques.

En aquest sentit, el Parlament va instar el Govern a prioritzar en el pressupost de 2013 l'aportació als mitjans de comunicació públics i que compleixen la funció de servei públic enfront les subvencions a grups de comunicació privats. Aquesta proposta, presentada per ICV-EUiA, es va aprovar ahir per unanimitat a la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Així mateix, també es van aprovar diferents punts d'una proposta del PSC, un dels quals instava el Govern a deixar sense efecte els acomiadaments de la plantilla de l'Agència Catalana de Notícies.

Sobre aquest tema, la diputada del PSC Núria Parlón va manifestar, tot i estar fora de temps, que estaven en contra d'aquests acomiadaments des del principi. Per la seva banda, la parlamentària de CiU Meritxell Borràs va recordar que l'ACN "canviarà de local per reduir la despesa i s'han implantat mesures per incidir el mínim possible en la plantilla".

La comissió també va debatre altres propostes de resolució com la d'ICV-EUiA sobre el tancament de les delegacions territorials de TV3 a les Terres de l'Ebre, Pirineu central, Pallars i Catalunya Nord.

A les portes del Parlament unes 200 persones de TV3 i Catalunya Ràdio protestaven i a la Comissió es van viure alguns moments de tensió quan el seu president, Antoni Balsch, va convidar a un dels assistents a sortir de la sala per protestar en veu alta i amb aplaudiments quan Duart va afirmar que espera que les negociacions a TVC i Catalunya Ràdio arribin al millor port possible.