La periodista Mònica Terribas dirigirà el programa El Matí de Catalunya Ràdio a partir del dia 2 de setembre, després d'haver-ho aprovat ahir per unanimitat el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA).

La nova etapa arrencarà el primer dilluns de setembre, després de la temporada d'estiu que condueix el periodista Marc Garriga. A proposta del president de la CCMA, Brauli Duart, es va aprovar la contractació de la periodista que "vincularà la professional amb els ?equips de l'emissora durant les pròximes dues temporades".

Mònica Terribas prendrà el relleu de Manel Fuentes, qui el passat 12 de juliol va presentar el seu últim programa, després d'anunciar en directe a l'abril passat que deixava el programa per motius personals.

Terribas, segons el citat comunicat que es va fer públic ahir, "dirigirà un equip de professionals dels mitjans públics que tindran com a objectiu mantenir la pluralitat, la qualitat i la innovació en l'antena de Catalunya Ràdio amb l'ambició de ser la primera referència informativa del país". La periodista assumirà "el màxim repte que té en aquests moments l'emissora després que el 1986 iniciés la seva carrera professional en els informatius de la desapareguda Cadena 13".

L'espai de l'exdirectora de TV3 començarà a les 06.00 hores i acabarà a les 13.00 hores, amb una franja informativa a primera hora i una més centrada en l'entreteniment, a partir de les 11.00 hores.

Mònica Terribas, que fins ara ha estat consellera delegada i editora del diari ARA, es va incorporar el 1988 als equips de redacció de diversos programes de TV3, dirigits per Joaquim Maria Puyal i va assumir la direcció d'aquesta cadena de l'any 2008 fins al 2012.