Aquest vespre s'estrena Amb ulls de nen, una sèrie documental produïda pel Departament de Nous Formats de TV3, que pretén veure el món a través de la mirada infantil, tan ingènua com lúcida.

El programa, que té 13 episodis de 30 minuts, mostra dos punts de vista: el dels nens i els dels realitzadors a l'hora de retratar el seu món.

S'han triat diferents moments del seu dia a dia, gravats amb una mirada intencionadament poètica, perquè l'espectador els conegui i els entingui millor.

Paral·lelament a la gravació, el programa ha deixat una càmera domèstica als nens perquè mostrin com és el seu entorn amb una mirada fresca, natural i directa. Observant què graven i on posen la càmera, els nens donen moltes ?pistes de qui són i com miren, fins a convertir-se n narradors d'algun petit fragment de la seva història.

Els protagonistes

Al llarg de cada capítol també apareixen nens d'arreu del territori que han estat entrevistats per enriquir els punts de vista de la sèrie. Per triar els 54 nens que formen part del cor del programa es van entrevistar uns 250 alumnes de quart, cinquè i sisè de primària de dotze escoles de Catalunya.

Criatures de ciutat, nens de poble, de barri, de pagès... amb entorns familiars, socioeconòmics i escolars ben diferents perquè aprofundeixin en els temes que es tracten a cada capítol.

Assumptes com l'amistat, la salut i la malaltia, l'oci, la diversitat, els models familiars, el consum o l'escola.