La cadena pública britànica BBC va negar ahir haver-se referit a l'alcalde de Londres, Boris Johnson, en unes al·lusions crítiques aparegudes en l'últim episodi de la seva famosa sèrie Sherlock, que el polític conservador s'ha pres de broma. En el capítol The Sign of Three, que va aconseguir aquest diumenge una audiència de 8,8 milions d'espectadors al Regne Unit, apareixia un diari fictici que parlava dels "plans estrambòtics" de "l'actual alcalde" de Londres.

En aquesta publicació es deia que l'alcalde, qualificat de "indecís, incoherent i interessat", planejava convertir el Tàmesi en una autopista aquàtica i construir un aeroport en el seu estuari, per la qual cosa semblava al·ludir directament a Johnson, qui ha proposat aquesta última iniciativa.

Boris Johnson, no obstant això, es va prendre de broma l'episodi i va dir que "és perfectament accep?table que la gent satiritzi els polítics" i que "tothom té dret a riure". Johnson va insinuar que potser la broma es referia al seu predecessor, el laborista Ken Livingstone, qui també va estudiar la possibilitat de construir un nou aeroport.

La cadena es defensa

La crítica que ha portat l'episodi del diumenge de Sherlock a les pàgines dels diaris britànics no estava relacionada amb el contingut del capítol, que tractava sobre l'intent del famós detectiu d'Arthur Conan Doyle d'escriure un discurs per a les noces de Watson.

Una portaveu de la BBC va destacar ahir que la sèrie Sherlock és estrictament "una sèrie de ficció" i que tant el diari com l'alcalde que apareixien en l'episodi "eren completament ficticis i no estaven significats políticament". La ficció britànica està emetent actualment la seva tercera temporada al Regne Unit.