Martiño Rivas torna a la televisió com a protagonista de Romeo y Julieta en una producció internacional del drama shakesperià rodada en anglès que estrena aquesta nit Telecinco i en la qual l'actor gallec ha intentant mostrar un Romeo Montesco "de carn i os".

"Tots tenim interioritzada nostra pròpia imatge de Romeo i Julieta, per això he intentat transcendir el nivell icònic del personatge i fer-lo una mica de carn i os, comprendre les seves circumstàncies", explica Rivas (Vimianzo, la Corunya, 1985) en una entrevista amb Efe sobre aquesta versió televisiva a càrrec de Mediaset España i la productora italiana Lux Vide. Amb l'actriu italiana Alessandra Mastronardi com Julieta Capuleto, Romeo y Julieta es va rodar durant nou setmanes en enclavaments naturals i urbans de la regió italiana de Trentino, en un ambient hivernal "nou" i que es converteix "en un personatge més en la història", apunta el protagonista.

Trento, al nord, a la frontera amb Àustria i amb la concentració de castells medievals més alta de tot Europa, és un lloc "que no sembla Itàlia" però "probablement concorda millor amb la naturalesa del text de Shakespeare que amb els Romeo i Julieta que ens han anat arribant amb el pas del temps, situats en llocs càlids, mediterranis i colorits", explica Rivas. I recorda que Verona, on es desenvolupa la famosa tragèdia es troba a poc més de 150 quilòmetres de Trento, on han treballat entre muntanyes nevades prop de 40 actors i 1.000 figurants. L'actor, fill de l'escriptor Manuel Rivas, reconeix que des dels temps en què va aconseguir la fama amb El Internado, "l'espectador ha refinat bastant el seu gust".

La producció Romeo y Julieta consta de dos episodis que Telecinco emetrà avui i demà, en horari de màxima audiència.