El cantautor Joan Manuel Serrat, la cantant Malú, l'actor José Sacristán, els presentadors Arturo Valls i Mamen Mendizábal, el periodista radiofònic Toni Clapés, el programa d'humor de TV3 APM? i el d'actualitat En Portada de La 2 són alguns dels guardonats amb els premis Ondas en la seva 61a edició. El jurat va donar a conèixer ahir la decisió dels Ondas a la seu de Ràdio Barcelona, que celebra aquest any el seu 90è aniversari, uns guardons considerats tot un referent del talent del sector audiovisual.

En els premis Ondas Nacionals de ràdio, han estat guardonats Tot per la ràdio, de Toni Martínez (Cadena SER) -millor programa de ràdio-, Toni Clapés (RAC1) -premi trajectòria-, Un lugar llamado mundo, de Javier Limón (Europa FM) -millor programa musical-, Ponte das Ondas de Xurxo Souto -millor cobertura informativa- i Josep Maria Martí -premi especial del jurat.

El programa de la gran final d'Eurovisió, produït per la televisió danesa DR, que va obtenir una audiència de 100 milions de teleespectadors, i Cultural Schock de la RAI italiana han estat distingits amb els Premis Ondas Internacionals de Televisió.

Els Ondas Nacionals de televisió han estat per a Arturo Valls, d'Antena 3 (millor presentador), Mamen Mendizábal, de La Sexta (millor presentadora), En portada de La 2 de TVE (millor programa d'actualitat), i Ilustres ignorantes de Canal+ (millor programa d'entreteniment). El jurat va ressaltar l'"important avanç de la indústria de la ficció espanyola" amb un premi ex aequo a dues sèries televisives: El Príncipe, de Telecinco, i El tiempo entre costuras, d'Antena 3.

José Sacristán, per la sèrie Velvet, i Adriana Ugarte, per El tiempo entre costuras, totes dues a Antena 3, han estat distingits amb els Ondas a la millor interpretació masculina i femenina, respectivament. L'espai d'humor Alguna pregunta més de TV3 completa el palmarès dels Ondas Nacionals de televisió, en els quals s'ha concedit una menció especial del jurat a Servimedia, l'agència de l'ONCE en el seu cinquantè aniversari.

En relació amb els premis Ondas de la Música, Joan Manuel Serrat ha estat guardonat amb un Ondas a la trajectòria per "la qualitat musical i literària de les seves composicions, la seva aportació al cançoner popular i la seva influència en la memòria musical de diverses generacions"; i a Los del Río per ser "autors de la cançó espanyola més popular de la història". Malú (millor artista), el festival Primavera ?Sound (millor espectacle musical) completen la relació d'Ondas en aquest apartat.

La gala de lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim 25 de novembre al Gran Teatre del Liceu.