La Diputació de València va publicar ahir el concurs per a la contractació de serveis de comunicació audiovisual per 3,2 milions. Així es recull al Butlletí oficial de la província, on s'especifica que el termini de contractació serà d'un any, prorrogable a 6 mesos. L'empresa ha de ser concessionària d'una llicència amb un mínim de cobertura autonòmica, donat que la llei no preveu cobertura provincial, i garantir que el servei es prestarà almenys al 95% de la demarcació, amb 13 hores diàries amb un 90% dels continguts en valencià.

La Diputació constata al plec de condicions "la conveniència" d'oferir un servei després del tancament de Canal 9. El termini de presentació d'ofertes finalitzarà el pròxim 28 de novembre. La Diputació adjudicarà el contracte "a l'oferta econòmicament més avantatjosa". La corporació obrirà les ofertes el 4 de desembre.

En la introducció del plec de condicions tècniques per a la contractació del servei de comunicació audiovisual la Diputació de exposa que els serveis d'interès general "tenen un paper vertebrador en la cohesió social".

El Comitè d'Empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) va anunciar que s'oposarà "amb tots els seus mitjans" a la creació d'una televisió provincial destinada a substituir RTVV per considerar que la seva creació i funcionament "pot incórrer en diversos supòsits d'il·legalitat". En una nota de premsa, el Comitè alerta que la nova televisió utilitzarà la xarxa de repetidors de RTVV sense cap contracte.

Els treballadors calculen que el cost del tancament de RTVV pot superar els 200 milions d'euros, als quals cal afegir el cost de l'obertura d'una nova televisió. "Amb aquest pressupost, RTVV podria haver continuat funcionant", lamenten.