El programa de La Sexta El objetivo, presentat per Ana Pastor, ofereix avui una edició especial per analitzar sobre el terreny el fenomen del grup terrorista Estat Islàmic. A Objetivo Yihad, l'equip ha viatjat al nord del Líban, a la frontera amb Síria, on el grup radical compta ja amb una forta presència. Allà, el programa ha intentat esbrinar quins elements estan permetent l'expansió d'aquest temut grup terrorista i per què molts occidentals d'arrels àrabs s'estan sumant a la seva salvatge guerra.

Per afrontar aquestes claus, l'equip parla amb un jove simpatitzant de les activitats terroristes del grup, que es planteja viatjar pròximament a Síria per unir-se a les seves files. També aportarà la seva visió un Imam del barri de Bab Al Tabaneh, de la ciutat libanesa de Trípoli, situada al nord del país, molt a prop de la frontera amb Síria.

Amb la col·laboració de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, Ana Pastor analitzarà també com afronten les forces de seguretat espanyoles l'amenaça a Espanya d'aquest grup terrorista. Segons les últimes investigacions, l'Estat Islàmic compta amb simpatitzants en algunes zones de molta concentració de població musulmana, com és el cas de Ceuta i Melilla.