L'equip de la sèrie Allí abajo roda a Sant Sebastià algunes seqüències d'aquesta comèdia sobre estereotips i contrastos entre bascos i andalusos, en la línia de la reeixida pel·lícula Ocho apellidos vascos, encara que els seus creadors subratllen que la idea del producte televisiu és anterior a l'èxit de taquilla de 2014. El port, el mont Igeldo o el Palau de Miramar són alguns dels escenaris en els quals es van rodar la setmana passada diverses seqüències que il·lustren la vida a la capital guipuscoana del protagonista de la sèrie, Iñaki (Jon Plazaola).

Allí abajo és una idea de la productora Plano a Plano per Atresmedia, amb guió d'Óscar Terol, Marta Sánchez, Olatz Arroyo i Nacho López, que narra les peripècies d'Iñaki, un "euskaldun tancat" que mai ha sortit del País Basc i es veu obligat a acompanyar la seva mare en un viatge a Sevilla. A conseqüència d'un accident que pateix aquesta, el protagonista ha de passar un temps en un hospital de la capital andalusa, on coneix la infermera Carmen (María León), una dona vital que donarà un gir de 180 graus a la seva vida.

El director que ha dirigit els dos primers capítols de la sèrie, Antonio Mercero, autor també de diverses entregues d'El tiempo entre costuras o d'El Príncipe, va assegurar a Efe que la sèrie juga amb "els contrastos i els tòpics", però aquí conclouen les similituds amb la famosa pel·lícula protagonitzada per Dani Rovira. Mercero, fill del realitzador Antonio Mercero, va insistir que la idea de la sèrie era anterior a aquest film, però la seva realització "ha portat els seus temps", i la pel·lícula "es va avançar".

Óscar Terol, que exerceix de coordinador de guionistes, va assegurar que la nova comèdia d'Antena 3 conté alguns ingredients de Vaya semanita, la popular sèrie de la televisió autonòmica en la qual va treballar el mateix Terol i alguns dels actors, entre ells el protagonista.