La Sindicatura de Comptes qüestiona que Mònica Terribas cobrés una indemnització després de ser cessada com a directora de TV3, en el seu informe sobre els exercicis del 2010, 2011 i 2012 de la CCMA. Segons la informació que publicava ahir el portal E-notícies, l'informe recorda que la periodista es va reincorporar, com a professora, a una universitat pública i que en aquest cas no tenia "dret a percebre cap indemnització". El diputat del PSC, Jordi Terrades, i la diputada d'ICV-EUiA, Marta Ribas, van demanar aclarir aquesta presumpta irregularitat en la comissió de la Sindicatura celebrada ahir a la tarda al Parlament.

Segons explica l'informe de la Sindicatura, "el Consell de Govern del 25 d'abril del 2012 va acordar separar del càrrec la directora de TVC i extingir per desistiment unilateral de la CCMA el contracte de treball subscrit l'1 d'agost del 2008 sense concedir el termini de preavís estipulat en el contracte". Tal i com recull la mateixa informació, "TVC va abonar determinades quantitats en concepte d'indemnització i per l'incompliment del preavís d'acord amb l'informe emès per l'Assessoria Jurídica".

Segons la legislació sobre contractació laboral a la Generalitat de Catalunya, "no té dret a percebre cap indemnització per incompliment del preavís la persona acomiadada que tingui dret a reincorporar-se a un lloc de treball reservat en entitats del sector públic". "Terribas podia reincorporar-se a la seva plaça de funcionària d'una universitat pública de Catalunya el dia després del seu cessament", apunta la Sindicatura.

El president de la CCMA, Brauli Duart, va al·legar que "la CCMA considera procedent i ajustat a dret el pagament de la quantitat satisfeta" en concepte de preavís.