Coneguts amb el nom artístic d'"El gordo y el flaco", Stan Laurel i Oliver Hardy van formar la parella còmica més famosa de la història del cinema. Van aconseguir la seva màxima popularitat en els anys 30 en aconseguir entrellaçar amb enginy les característiques essencials del cinema còmic mut amb l'humor propi del cinema sonor.

L'èxit de pel·lícules com Locos del aire de 1939, o curtmetratges com La caixa de música, amb el qual van guanyar un premi Oscar el 1932, els van convertir en autèntiques estrelles del moment. Quan es compleixen 50 anys de la mort de Laurel, el programa La Noche Temática, de La 2 de Televisió Espanyola, rendeix tribut a la parella còmica més recordadada de l'història.

Per una banda s'emetrà el documental El Gordo y el Flaco, sus vidas y su magia, on s'explica la història d'aquests dos genis de la comèdia, que van ser els mestres de les generacions següents d'actors com Maddin Schneider, Marcel Marceau o Jerry Lewis. Amb imatges inèdites, el film mostra com eren realment Laurel i Hardy. Després del documental, s'emetrà la pel·lícula Locos del aire, un dels films més emblemàtics que van protagonitzar com a parella.