A la direcció de RTVE no li agrada que alguns dels seus treballadors portin el llaç taronja, símbol de les seves reivindicacions en defensa d'un servei públic. Segons una informació del portal Bluper, des de la Corporació Pública es va enviar ahir un comunicat intern en què es recorda a la plantilla les normes del Manual d'Estil.

"La direcció de RTVE vol recordar la vigència del Manual d'Estil a tots els efectes i la necessitat del seu estricte compliment per part de tot el personal de la Corporació. El seu objectiu últim és assegurar el màxim respecte als ciutadans i garantir la imparcialitat de la informació oferta", diu aquest comunicat. També afirma que "en relació amb la utilització de certs símbols i en general respecte a possibles representacions gràfiques, es recorda que els articles 1.1.10, 2.4.2 i 2.4.5 anteposen la informació als símbols i altres elements que puguin distorsionar la percepció o distreure l'atenció de l'audiència".

En les darreres setmanes, el llaç taronja ha suscitat enfrontaments, atès que alguns treballadors han volgut lluir-lo davant la càmera, un fet que ha estat censurat per la direcció. Recordat és el cas de Loles León, assenyalada i acomiadada després d'haver lluït el llaç en el programa Amigas y conocidas de La 1.