Canal + 1 estrena demà a la nit, a les 23.05 h, un nou lliurament de Reportajes Canal + con Jon Sistiaga, amb el títol de Colmillos de sangre. Aquest reportatge aborda el negoci il·legal d'ivori, que està posant en perill d'extinció els elefants, una espècie prehistòrica que es veu seriosament amenaçada per culpa de caçadors sense escrúpols que aconsegueixen grans beneficis gràcies al tràfic d'aquest bé de luxe.

Prop d'un centenar d'elefants moren al dia a Àfrica abatuts per caçadors furtius, milicians o membres d'organitzacions terroristes com Al-Xabab. Els seus ullals es cotitzen a 600 euros el quilo, i una nova i emergent classe mitjana, principalment a la Xina, demana ivori, per utilitzar-lo com a símbol del seu nou estatus de riquesa. Les màfies internacionals són a l'Àfrica, per satisfer aquesta demanda.

L'ivori s'aconsegueix arrencant els ullals als animals, mentre encara estan vius, perquè així es cotitza a un preu més elevat. Molts d'aquests delinqüents mediambientals tot just reben una multa en ser arrestats. Experts de les Nacions Unides, d'organitzacions ecologistes o de la Interpol adverteixen que estem davant d'una greu amenaça per a la supervivència d'aquesta espècie.