El gegant nord-americà de la televisió per internet, en streaming, Netflix aterrarà a Espanya a partir del proper mes d'octubre, i oferirà entre els seus serveis sèries i pel·lícules originals sota pagament d'una quota mensual, tal com va informar ahir la companyia en un comunicat. "Aquesta tardor, els usuaris d'internet a Espanya es poden subscriure a Netflix i immediatament tenir accés a una àmplia selecció de sèrie de televisió i pel·lícules en alta definició o fins i tot en Ultra HD 4K en gairebé qualsevol pantalla connectada a internet", indica la companyia.

En el moment del seu llançament, Netflix oferirà sèries originals com Daredevil, Sense8, Bloodline, Grace and Frankie, Unbreakable Kimmy Schmidt i Marco Polo, així com els documentals Virunga, Mission Blue i la sèrie documental Xef 's Table. No obstant això, produccions pròpies del canal nord-americà, com House of CardsOrange is The New Black, no es podran veure a Espanya, atès que els drets pertanyen a Canal +.

Els continguts que oferirà Netflix estaran disponibles tant en la versió doblada al castellà com en la seva versió original amb subtítols. L'empresa també va avançar els projectes de futur, entre els quals es troba una sèrie sobre el cartel de la droga de Pablo Escobar i una comèdia sobre els embolics d'una família.

El problema de la pirateria

El desembarcament de Netflix a Espanya arriba més tard del previst, pels alts índexs de pirateria (descàrregues il·legals) i els elevats preus dels drets d'autor en el mercat audiovisual espanyol. Finalment, després signar diversos acords amb les productores i evaluar l'impacte de les descàrregues il·legals, Netflix es veurà a Espanya.