El president de RTVE, José Antonio Sanchez, va admetre ahir que no és un entusiasta taurí, però va mostrar el seu respecte per les persones que sempre els ha agradat la festa dels toros, com els espectadors de les curses que emet Televisió Espanyola des d'agost de 2013. Sánchez va respondre així a les crítiques que li han realitzat els grups parlamentaris per l'emissió de corrides de toros a La 1 de TVE, durant la seva compareixença a la comissió mixta de control parlamentari de la Corporació de RTVE i les seves societats per presentar les memòries de servei públic de 2012 i 2013.

"Anomenar l'Espanya de pandereta els milers de ciutadans de Catalunya que abarrotaven la plaça de toros de Barcelona és un problema seu. Són persones molt respectables que els ha agradat sempre la festa dels toros", va respondre Sánchez a Josep Maldonado, de CiU. I va prosseguir: "Han anat a les baralles de galls, que són legals? Jo entenc que pugui ser un acte de crueltat i de maltractament, però no tothom té per què coincidir en aquesta apreciació, i ho diu una persona que tampoc és una entusiasta del món taurí".

Un finançament que "no funciona"

El president de RTVE també va advertir que l'actual model de finançament de l'ens públic "no funciona" i que amb aquesta fórmula "no és viable una televisió de qualitat a llarg termini". "Fins ara ho estem suportant -va prosseguir-, però el sistema de finançament de RTVE, el model que va dissenyar el PSOE, no va, no és viable i, per tant, això o es reforma o ens reformen. Parlant en l'argot taurí, com deia Belmonte, o et fas fora tu o ho farà el toro". Durant la seva intervenció, Sánchez va defensar la gestió del molt qüestionat Leopoldo González-Echenique al capdavant de la Corporació durant poc més de dos anys.