TVE estrena avui a La 1 Seguridad vital, un programa sobre seguretat vial que inclourà reportatges i consells per millorar la conducció i evitar males pràctiques al volant amb l'objectiu de reduir el nombre d'accidents.

L'espai, que s'emetrà els dissabtes a les 13 hores, estarà presentat per Marta Solano i Carlos G. Hirschfeld i comptarà amb convidats com Francis Lorenzo, Paloma Gómez Borrero i Nuria Roca, que narraran les seves experiències al volant.

Així ho va explicar ahir en la presentació el director de Continguts i Producció de Programes de TVE, Paco Díaz-Ujados, qui va explicar que Seguridad vital també mostrarà les novetats que els desenvolupadors estan preparant per incorporar als vehicles del futur.

En la secció "Te puede pasar a ti" s'inclouran testimoniatges de persones que s'han vist embolicades en accidents de trànsit; i a l'espai "El retrovisor" es recordaran les campanyes antigues de tràfic per comprovar els canvis esdevinguts en els últims anys.

A "El Laboratorio" es provaran de primera mà situacions i circumstàncies que es produeixen cada dia en carretera. Quin és la diferència entre entrar en una rotonda a 20 km/h o fer-ho a 50km/h? Per què es formen els embussos? Sabem frenar amb un ABS?

Una altra secció serà "Autoescuela": partint d'un incident real dels que es produeixen diàriament els presentadors se sotmeten a la classe particular d'un professional que els explicarà com sortir-ne airosos.

La directora de la Direcció general de trànsit (DGT), María Seguí, que també va assistir a la presentació, es va mostrar "encantada" de col·laborar amb TVE en aquest projecte de seguretat vial "de caràcter entretingut". "Encara a Espanya actualment els accidents de trànsit són la principal causa de mort entre la població entre 15 i 34 anys", va recordar.