Jordi Bosch, president de la divisió estatal del gegant de la producció televisiva Endemol Shine Group i col·laborador de Diari de Girona, va trencar ahir una llança a favor d'una TV3 "forta" amb capacitat per "contractar" produccions audiovisuals. Al mateix temps, va defensar que per eixamplar l'espai televisiu en català cal apostar per una privada i ha proposat una fórmula de "concessió o llicència amb suport públic temporal" per a un nou canal.

"Ens falta el sector privat, i l'única manera és posar-hi diners públics", va mantenir Bosch en el marc del 19è Fòrum de la Comunicació organitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). "Si es vol eixamplar a curt o mitjà termini l'espai televisiu català només es pot fer amb una fórmula de concessió semiprivada en la qual hi hagi el suport temporal dels serveis públics" va destacar Bosch.

La "fórmula" serviria, va dir, a l'objectiu de fer més gran i sòlid l'espai televisiu català, dominat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i on hi manca "sector privat", va indicar Bosch. Com a responsable de la divisió estatal d'aquesta gran productora -que engloba Shine Iberia (News Corporation), Zeppelin TV, Gestmusic i Endemol Portugal-, Bosch va manifestar que cal "treure incerteses" sobre la idoneïtat del "servei públic", que va reclamar "fort i que tingui condicions per contractar les produccions que s'ajustin a les necessitats dels ciutadans".

"La iniciativa del Grup Godó amb 8TV és important, ara compartida amb Mediaset, penso que a fi de bé", va reconèixer Bosch. "Però si realment volem fer un espai català televisiu que vagi més enllà de TV3 no n'hi ha prou de donar les eines a TV3", va dir tornant a la seva proposta d'una concessió públic-privada amb finançament -temporal- públic.

Pel que fa al panorama estatal, Bosch va celebrar la propera arribada d'una nova televisió de pagament, resultant de la fusió de Canal+ i Telefónica. Una televisió "amb projectes molt interessants" i que segons el mateix Bosch seguirà un model a cavall entre el canal de pagament i l'obert.