Les televisions privades concessionàries de la TDT han arribat a un acord amb l'empresa Infraestructuras y Gestión 2002 SL perquè aquesta retiri el contenciós presentat davant el Tribunal Suprem que reclamava el tancament de 8 canals a l'entendre que les llicències es van concedir sense concurs públic. Fonts coneixedores de la negociació van informar ahir que l'empresa ha decidit no seguir endavant amb el procés judicial davant l'alt tribunal, que tenia previst deliberar sobre aquest assumpte la setmana que ve. Segons informava ahir Vox Populi, les cadenes podrien haver abonat entre 10 i 20 milions d'euros per evitar els nous tancaments.

El maig de l'any passat, arran d'una primera demanda d'Infraestructures i Gestió 2002, el Suprem va dictar una sentència que va anul·lar l'assignació d'un múltiple digital a cadascuna de les concessionàries del TDT nacional, ja que es va realitzar sense intervenir concurs en 2010 , el que va suposar el tancament de 9 canals de TDT. En concret, Atresmedia va suprimir Nitro, La Sexta3 i Xplora; Mediaset va apagar La Siete i Nueve; Veo TV (liderat per Unidad Editorial) va tancar un canal en què havia estat emetent Marca TV, i Net TV (amb Vocento com a màxim accionista) va portar a negre altres dos canals que havien albergat Intereconomía i MTV.

Les privades donaven "per perdudes" aquestes altres vuit llicències abans de l'acord ara aconseguit, ja que havien reclamat en moltes ocasions al Govern una solució que evités el tancament d'aquests canals, i l'Executiu no havia manifestat "cap interès" per solucionar la situació. Per tant, tenint en compte la resolució adoptada l'any passat, les televisions donaven per fet que els tribunals declararien la il·legalitat d'aquests vuit canals i haurien de tancar.

Aquest acord no afecta al concurs per sis noves llicències de TDT que el Govern ha d'adjudicar abans del proper 9 d'octubre.