Segueixen els maldecaps per a la direcció de Televisió Espayola. Si fa poc més d'una setmana es coneixia la cancel·lació, tot just després de tres entregues, del polèmic espai de debat polític Así de Claro, que presentava Ernesto Sáenz de Buruaga, ara és el torn del concurs diari Jugamos en casa. La gran aposta de la televisió pública per millorar els discrets registres d'audiència en la seva franja de vespres de La 1, i que compta amb Los Morancos com a presentadors i principals baluards, ha naufragat gairebé abans de sortir de port.

Segons informava ahir El País, TVE ha aturat la producció de nous lliuraments del concurs, inspirat en l'èxit de la NBC nord-americana Hollywood Game Night, per no haver convençut els espectadors. No obstant, segons la mateixa informació, s'emetran les 12 entregues pendents que ja s'havien rodat.

El concurs, dirigit a un públic familiar i produït per Shine Iberia, es va estrenar el passat dilluns 8 de juny, amb una discreta quota de pantalla del 6,3%. Des de llavors, el format presentat pels germans Cadaval ha empitjorat els seus resultats, acumulant una mitjana del 4,7% i 467.000 espectadors. Unes xifres molt allunyades de les expectatives dipositades per la direcció de l'ens públic.

En un intent per millorar els seus resultats, des d'aquesta setmana el concurs va ser reubicat, avançant la seva emissió de les 8 del vespre a 1/4 de 7 de la tarda. Aquest moviment volia evitar la competència de Pasapalabra (Telecinco) i Boom (Antena 3), però no ha funcionat. Dilluns passat, el format va anotar un 3% i dimarts, un 4%.

El retorn de Sánchez Dragó

Tot i els recents fracassos de José Luis Moreno o Sáenz de Buruaga, la direcció de TVE segueix apostant per recuperar rostres amb un passat a la televisió pública. Als ja coneguts casos de Bertín Osborne, Ramón García o José Mota, s'hi sumarà, a partir del proper mes d'octubre, el de Fernando Sánchez Dragó. El polèmic escriptor, amb passat a la Telemadrid d'Aguirre, conduirà Libros con wasabi, un espai literari que s'emetrà els dissabtes al migdia a La 2.