El Jutjat Mercantil número 11 de Madrid ha ordenat el cessament immediat i provisional de les emissions de partits de la Lliga de futbol de Primera Divisió, Segona i Copa del Rei a través de la pàgina web RojaDirecta. La jutge ha estimat les mesures cautelars sol·licitades per Mediapro i Gol T en un acte amb data del passat 16 de juny i que ahir va fer públic la productora de Jaume Roures. En el cas que els responsables del web no cessin les emissions en un termini de 7 dies, la jutge ordena als prestadors «que suspenguin la transmissió, l'allotjament de dades, l'accés a xarxes de telecomunicacions o qualsevol altre servei equivalent», és a dir, ordena als operadors que impedeixin la difusió d'aquesta pàgina.

Les mesures cautelars sol·licitades per Mediapro i Gol T formen part d'un procés judicial emprès contra www.rojadirecta.me i contra el seu principal promotor Igor Seoane pel que considera infracció de drets de la propietat intel·lectual i competència deslleial. Per a la productora, la pàgina «no és només un web d'enllaços, sinó que és promotora i en molts casos emissora de les retransmissions, lucrant-se per això», assenyala en un comunicat, en el qual valora la decisió judicial en considerar que es tracta d'«un precedent i un primer pas molt valuós en la lluita contra la pirateria i les emissions il·legals de continguts protegits».

Comprovació notarial

La jutge explica que els fets han estat comprovats per un notari que a l'abril va accedir al web «fins en 7 ocasions» i va trobar en tots els casos enllaços a partits de futbol que estaven sent emesos per Gol T, i fins i tot en moltes ocasions els «oficial partner» havien suprimit el logotip de la cadena, «sense que per això deixi de ser il·lícita l'activitat». La magistrada assenyala que RojaDirecta funciona com agregador d'enllaços a altres pàgines web («oficial partner») on s'emeten esdeveniments esportius, als quals únicament es pot accedir previ pagament, i que agafen el senyal d'un mitjà «posant- l'abast de qualsevol de forma gratuïta».

«A més, no només enllaça els partits sinó que permet accedir directament des de la seva web a les altres pàgines que estan emetent en línia amb un clic», afegeix la resolució.

Mediapro, Gol T i la LFP van valorar ahir «molt positivament» aquesta decisió, ja que «es tracta d'un precedent i un primer pas molt valuós en la lluita contra la pirateria i les emissions il·legals». Segons l'Observatori de la Pirateria i hàbits de consum de continguts digitals, el 2014 el 88% dels continguts consumits a través d'internet eren il·legals.