A partir d'avui, l'oferta televisiva en obert a Espanya s'amplia amb el nou canal que llançarà Atresmedia, Mega, que ocuparà la freqüència de Gol T després de rescindir de forma anticipada el contracte de lloguer que tenien amb la productora Mediapro. El nou canal neix amb l'objectiu de seduir, principalment, un públic masculí major de 25 anys, i comptarà amb una programació dedicada a sèries d'èxit internacional, formats d'actualitat i investigació, grans esdeveniments documentals i programes de factual (documentals de telerealitat), importants esdeveniments esportius i títols cinematogràfics.

D'aquesta manera, Mega combinarà formats reconeguts i grans estrenes, i arrencarà amb l'estrena en exclusiva de Cosmos i Un mundo en ?guerra, dues marques d'èxit internacional que es veuran per primera vegada en obert a Espanya. En el seu catàleg, el nou canal també estrenarà en obert noves temporades de sèries americanes de referència com Justified (de la cadena FX) o produccions internacionals com la minisèrie Bonnie and Clyde. Unes ficcions que conviuran amb franquícies com Locos por los cochesEmpeños a lo bestia.

En el capítol esportiu, Mega s'estrenarà amb l'emissió de l'Europeu Sub-19 de Grècia i els partits de la fase de grups que disputarà el combinat espanyol es podran veure a partir del 7 de juliol. També aterra al nou canal la Champions League, -el grup en va adquirir els drets d'emissió en obert per a les pròximes tres temporades- i els entrenaments lliures de la Fórmula 1.

Amb el llançament d'aquesta cadena, Atresmedia comptarà amb sis canals en obert: Antena 3, La Sexta, Neox, Nova i Mega, després que l'any passat hagués de tancar Nitro, La Sexta 3 i Xplora en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem, que va establir l'existència de defectes formals en el procediment normatiu d'adjudicació de canals digitals.