La sèrie «Joc de Trons» ha emprès la conquesta d'Almeria amb la celebració d'un multitudinari càsting al qual concorren des d'avui milers de persones de totes les edats, els que aspiren a aparèixer en aquesta ficció de moda com figurants.

Tal i com va passar al càsting per a «Joc de Trons» de Girona, des de la nit de dimarts, centenars de persones van començar a acampar a l'entrada del pavelló Moisés Ruiz de la capital, on l'empresa Modexpor Internacional realitza la selecció avui i demà dels 2.400 extres que apareixeran en la sisena temporada de la reeixida sèrie.

És el cas de Pablo, cinèfil i seguidor de la ficció, que va arrossegar als seus amics Iván i Anna, els primers a arribar al lloc, en concret a les 20.00 hores de dimarts, on han passat la nit.

"L'espera ha valgut la pena", afirmen orgullosos aquest matí, ja que els tres han estat preseleccionats, pel que diuen sentir-se "il·lusionats com nens petits".

Entre els integrants de la llarga cua formada la nit de dimarts, cridava l'atenció la presència de Pablo García, un jove informàtic que llegia el llibre 'Tempesta d'Espases', tercer dels volums de la inconclusa heptalogía de 'Cançó de Gel i Foc ".

A diferència de molts dels aspirants, amb experiència ja en això dels càsting, alguns tan recents com Éxodus o Clavius, és la primera experiència de Pau.

El jove ha demanat el dia lliure a l'empresa en què treballa i assegura que en cas de ser elegit, finalment, prendrà vacances per poder participar en toques les sessions de rodatge que siguin necessàries.

Mentre es du a terme la preselecció, centenars de para-sols llueixen disposats a la vorera per pal·liar els efectes del sol en una província que es troba sota alerta taronja per altes temperatures, una estampa que poc té a veure amb la de la nit prèvia.

Pel que fa a la sèrie en si, fins ara Andalusia ha estat escollida per donar vida al regne de 'Dorne', la regió més calorosa del continent de 'Ponent', governada per la casa Martell, gràcies a l'ús d'escenaris tan suggerents com l'Alcàsser sevillà.

Amb la sisena temporada tot són incògnites, ja que la sèrie produïda per la cadena HBO ha deixat enrere el narrat fins al moment per l'escriptor nord-americà George RR Martín en els cinc volums que s'han publicat de la saga fantàstica 'Cançó de Gel i Foc'.

No obstant això, la descripció dels figurants que busca l'empresa malaguenya Modexpor Internacional, "mediterranis, molt bruns i de raça negra", fa pensar que l'acció podria traslladar-se al continent d''Essos', que es troba a l'est de 'Ponent' , i en la costa es troben les 'Ciutats Lliures'.

Aquest continent és en el que actualment es desenvolupa la trama centrada en dos dels personatges més estimats pels seguidors de Joc de Trons: la 'khaleesi' Daenerys Targaryen i Tyrion Lannister.

Localitzacions com Taula Roldán, a Carboneras, en ple Parc Natural Cap de Gata-Níjar, amb la seva torre i els voltants, l'alcassaba d'Almeria, les localitats de Tavernes, i El Chorrillo, a Sierra Alhamilla, s'ajusten perfectament a l'orografia d''Essos', així doncs, no seria estrany que els dracs de la 'khaleesi', Rhaegal, Viserion i Drogon, sobrevolin a partir d'octubre cel d'Almeria.