El Globen d'Estocolm acollirà el festival d'Eurovisió 2016, segons va informar ahir la cadena pública Televisió de Suècia (SVT), organitzadora de l'esdeveniment. «Estocolm ha presentat una oferta que garanteix que puguem elevar l'esdeveniment de nou al següent nivell», assenyala Martin Österdahl, productor executiu de la propera edició del festival, en una nota.

Österdahl revela també que la gran final se celebrarà el dissabte 14 de maig, mentre que les semifinals se celebraran els dies 10 i 12. El Globe Arena és un estadi que es va acabar de construir el 1989 i que té una capacitat per a 15.000 espectadors. Les semifinals se celebraran en un pavelló annex.

«Espero amb interès poder donar la benvinguda a tot Europa a un dels esdeveniments televisius més grans del món. El Festival d'Eurovisió és tant una festa musical com popular, i a Estocolm oferirem les dues», va afirmar Hanna Stjärne, directora executiva de SVT.

Aquesta serà la tercera vegada que Estocolm organitzi el certamen després de les edicions de 1975 i 2000. Dues ciutats sueques han estat també seus d'Eurovisió: Göteborg (1985) i Malmö (1992, 2013). Suècia va guanyar la darrera edició amb el Heroes de Måns Zelmerlöw.