El primer talent show protagonitzat per animals d'Espanya segueix sembrant polèmica. Si abans de la seva estrena a Telecinco, van ser diverses organitzacions animalistes les que van mostrar el seu rebuig al format, al·legant que es maltracta de forma sistemàtica als animals, ara s'ha llançat una campanya a la xarxa en què es demana a la cadena de Mediaset que cancel·li ¡Vaya fauna!. Dues peticions allotjades a la plataforma?Change.org han recollit més de 180.000 firmes.

No és la primera mobilització que es porta a terme des de la xarxa contra aquest programa que presenta Christian?Gálvez. El rebuig dels teleespectadors contra les pràctiques d'un espai on els animals han de protagonitzar diverses proves d'habilitat per fer guanyar als seus propietaris, va aconseguir ser un dels temes més comentats el passat dimecres a la nit, en la seva segona entrega, amb l'etiqueta «#ApagónVayaFauna». També l'audiència de l'espai va baixar notablement aquesta setmana passant d'un 19% de quota de pantalla a un 14,2%.

L'opinió de Frank Cuesta

Si hi ha una veu a la petita pantalla que ha despertat l'atenció és la de Frank Cuesta. L'aventurer va publicar aquesta setmana un vídeo al portal Youtube, on adreçava un missatge als responsables de ¡Vaya fauna! i al seu presentador. Al llarg de 16 minuts, Cuesta explica les brutals tècniques que s'empren a tot el món per aconseguir ensinistrar animals salvatges, com separar-los des de petits de la seva mare, per fer-los obeir als domadors sense protestar. Les paraules de l'aventurer van provocar la resposta de Soraya, que forma part del jurat que ha de valorar l'exhibició dels animals en el format. La cantant va titllar Cuesta d'«aprofitat».