A Catalunya Ràdio, l'estiu comença dilluns que ve, 13 de juliol, amb l'inici de la nova programació, que acompanyarà els oients durant les setmanes més caloroses de l'any. "scar Fernández, Adam Martín, Mireia Mallol, Xavi Canalias i Albert Vico són alguns dels realitzadors que conduiran la programació d'estiu, en què també hi haurà més veus conegudes per l'audiència, com Xavi Rosiñol, Sílvia Cóppulo, Xavier Graset i Xavier Solà. L'emissió d'El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, s'allargarà una setmana més i no s'acomiadarà fins al 17 de juliol. D'aquesta manera, l'edició estiuenca del programa, dirigida i presentada pel periodista "scar Fernández, anirà del dilluns, 20 de juliol fins al divendres, 21 d'agost.

Els migdies, de 13.05h a 14.00h, seran ocupats pel concurs d'estiu Els socorristes, amb dos participants que s'ho jugaran tot per guanyar. Apadrinats pels optimistes Xavi Canalias i Albert Vico, hauran de superar les proves amb l'ajuda de l'audiència i els seus aliats al telèfon. A partir de les 15h, la veu de Xavier Graset continuarà davant del micròfon com durant tota la temporada, però amb el programa Líquids, l'estiu de L'oracle, amb converses, reflexions i interrogants sobre com vivim i com ha anat canviant el sistema de valors.

El magazín radiofònic que va de les 16.05 a les 19.00 tornarà a ser 8 dies a la setmana, amb Mireia Mallol Tomàs. Els continguts culturals de l'Arxiu sonor tindran una finestra estiuenca de 19.30h a 20.00h. A les 21.05h, Xavier Solà agafarà el relleu fent Rúting, un viatge musical per les ciutats del món. En la programació d'estiu, Catalunya Ràdio també es dedicarà un espai a homenatjar Jordi Tardà. Els dissabtes d'estiu, de 20.05h a 22.00h, 30 anys de Tarda Tardà resumirà trenta temporades del programa de rock més veterà d'Europa, que recorda les seves estrenes i exclusives més sonades.