Tot i que en un primer moment, el projecte pretenia mostrar amb detall el dia a dia dels agents de la Guàrdia Civil en algunes de les 2.691 casernes i 35.983 pavellonshabitatges d'Espanya amb més activitat, finalment el docu-xou Detenidos de La Sexta, acompanyarà aquest cos policial mentre reconstrueix el cas després de cada detenció. La cadena havia estudiat diversos títols per al projecte com Sin casernaComandancia, però després dels canvis empresos en el projecte, finalment s'ha decantat per Detenidos, una marca que resumeix perfectament el nou rumb de l'espai. La idea de la cadena és que Detenidos estigui a punt per programar-la a la tardor, encara que per ara no hi ha cap data tancada.

Projecte inicial

La Guàrdia Civil és el primer cos de seguretat pública d'àmbit nacional a Espanya, un Institut Armat de naturalesa militar que forma part de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i la missió primordial dels quals és protegir el lliure exercici dels drets i llibertats dels espanyols i garantir la seguretat ciutadana. La Gendarmeria disposa de 84.400 efectius: homes i dones àmpliament formats i encomanats a la vigilància de costes i fronteres i a la regulació del trànsit a les carreteres.

El projecte inicial, conegut com a Sin caserna, tenia com a objectiu assistir, en primera persona i sense cap intervenció, a les operacions a càrrec de la Guàrdia Civil. El docu-xou, en la seva gestació, pretenia posar de manifest el costat més humà dels agents de l'Institut Armat, personificat en els seus càrrecs, incloent-hi els alumnes que es preparen a les Acadèmies, per palesar que tots els efectius són vitals dins de l'organització.