El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no va aprovar ahir la destitució del president de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, perquè no es va obtenir la majoria de dos terços necessària per tirar endavant aquest tipus de decisó. El consell es torna a reunir avui i podrà fer efectiva la destitució perquè en tindrà prou amb una majoria simple per aprovar el cessament de Riera.

El consell de govern està format per dos membres a proposta de Convergència, un d'Unió, un d'ERC, un altre del PP i un del PSC.?Ara mateix no hi ha cap nom sobre la taula per ocupar el càrrec de director de Catalunya Ràdio.

El president de la Corporació, Brauli Duart, va comunicar a Riera la dimissió voluntària però aquest s'hi hauria negat i, llavors, Duart li hauria comunicat que procederia a la seva destitució el passat dilluns, segons han informat fons de la Corporació. Aquesta decisió arriba coincidint amb la ruptura entre Unió i CDC i la confluència de CDC amb ERC de cara a la votació del 27-S. A més a més, es produeix pocs dies després de la incorporació de la periodista Rita Marzoa com a nova consellera de la CCMA, a proposta d'Esquerra Republicana.

Tot i que al maig de 2012 Fèlix Riera va ser nomenat director per Brauli Duart, el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio va lamentar el seu nomenament pel seu perfil polític, militant d'Unió Democràtica, i per la seva falta d'experiència en el món radiofònic, recordant que els seus orígens es troben al camp de l'audiovisual.

Des del punt de vista empresarial, l'acomiadament arriba en un moment de transformació interna i unificació d'estructures dels mitjans que integren la Corporació que inclou la fusió de diverses àrees i departaments, han remarcat fonts de la CCMA.

Referent al món audivisual

Nascut a Barcelona, Fèlix Riera i Prado va realitzar la seva formació a l'Institut de Radio i Televisió Espanyola especialitzant-se en la producció. És director de l'Institut Català de les Empreses Culturals i membre fundador del Col·legi de l'Audiovisual de Catalunya i del web elsingulardigital.cat. Ha estat professor de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Barcelona.