Aquesta passada matinada, els representants del Comitè d'Empresa de l'àmbit de la televisió i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han arribat a un preacrod sobre el 13è Conveni Col·lectiu el qual estableix el procediment per retornar, entre el 2015 i el 2018, el 5% retallat dels salaris dels treballadors. L'acord s'ha tancat quan falten únicament dos mesos de les eleccions del 27-S. Tot sorgeix arran de la sentència que l'Audiència Nacional donés la raó als treballadors i va declarar il·lícita la reducció salarial del 5% que la CCMA va dur a terme a TVC l'any 2011. Després que el Tribunal Suprem sentenciés el mateix per a Catalunya Ràdio. El preacrod entrarà en vigor una vegada hagi estat aprovat pels treballadors i pel Consell d'Empresa de la Corporació.

En un comunicat fet públic per la direcció de la CCMA, afirma que es «permetrà a la Corporació el compliment escalonat de la sentència en diferents exercicis i sense afectar de manera irreparable la prestació del servei públic de comunicació audiovisual». També garanteix la necessària estabilitat negociadora per al 13è Conveni Col·lectiu del mitjà televisió de la CCMA, amb una durada inicial prevista de dos anys (2015 i 2016), amb la previsió d'una possible extensió de la seva aplicació durant dos anys més (2017 i 2018) en cas de no haver arribat a un nou acord a finals del 2016.

La CCMA valora com a ?«altament positiva «la bona predisposició demostrada per les parts negociadores i aquest preacord, com un bon començament per una entesa per contribuir una estabilitat en el conveni dels treballadors.

Pel comitè, es tracta d'un gran pas per poder millorar les relacions sorgides d'aquest llarg conflicte dels últims anys de la Televisió Catalana, líder en audiències i amb una sòlida i reconeguda oferta generada per la feina i esforç dels seus professionals, que segons afirma «ha provocat acomiadaments col·lectius i retallades de sou i condicions laborals al treballadors, que ara comencen a ser restituïts».