Multen Mediaset amb 130.000 euros per horari inadequat d'un programa

«Crónicas carnívoras» s'emetia al canal Energy en una franja que no era per a l'edat recomanada

31.07.2015 | 07:13

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat a Mediaset amb 130.000 euros per emitir en el canal Energy el programa Crónicas carnívoras amb una «incorrecta» qualificació de les edats permeses i per no atendre al requeriment que va fer la CNMC.
En un comunicat, la Comissió ha explicat que aquesta mesura s'ha pres després que Mediaset no hagi atès al requeriment per emtere a Energy entre el 26 de maig i el 28 de desembre de 2014, 371 programes de Crónicas carnívoras amb la qualificació de no recomanada per a menors de set anys. A més, el programa es va emetre en horari de protecció reforçada, és a dir, una franja on els programes i sèries han de ser aptes per a tots els públics sobretot per l'infància. També, la CCMA afirma que aquesta actuació incita els menors a la pràctica d'hàbits alimenticis poc saludables, per totes aquestes raons la seva emissió esta prohibida per la Llei General de Comunicació Audiovisual.
Competència ja va demanar, l'any passat, a Mediaset que adoptés les mesures oportunes per adequar l'edat per poder veure Crónicas Carnívoras i assegurar-se que la seva emissió era la més encertada per la franja de protecció reforçada.
Contra aquesta desició, Mediaset podrà posar un recurs administratiu davant l'Audiència Nacional en un termini de dos mesos.

Un programa gastronòmic
Hi ha molts programes de cuina però Crónicas carnívoras és diferent. A cada episodi l'actor Adam Richman viatja a una ciutat nord-americana per presentar tres dels seus restaurants més emblemàtics, prioritzant la quantitat a la qualitat del menjar. A més d'explicar la gastronomia típica de la regió, fa un breu repàs de la història dels negocis, conversa amb els seus propietaris i mostra com es cuinen els seus plats.
Al tercer dels restaurants, ja al final del capítol, participa en un concurs de menjar on s'enfronta a enormes quantitats, aliments molt picants i en molts casos, poc saludables, en poc temps.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema