La tecnologia de la startup FirstV1sion, creadora d'un sistema de captació i retransmissió d'imatges a través de la equipación de l'esportista, permetrà al canal de televisió Teledeporte emetre, per primera vegada a Espanya, imatges "des dels ulls de l'atleta" durant el Campionat d'Espanya d'Atletisme que se celebra a Castelló aquest cap de setmana.

El sistema creat forma part del projecte Wayra a Barcelona, i ha facilitat que per primera vegada al món s'hagi traslladat a l'atletisme d'alta competició, la tecnològica que ja s'aplica en altres disciplines, com la Fórmula 1 o MotoGP, perquè l'espectador pugui apreciar què veu i sent un atleta competint al màxim nivell.

FirstV1sion, instal·lat en la samarreta dels atletes, consisteix en la combinació d'una càmera d'alta definició amb un sistema de transmissió professional, oferint així als teleespectadors imatges de qualitat professional des d'un angle completament nou. D'aquesta manera les repeticions i els moments esportius podran ser viscuts amb major intensitat i seran encara més emocionants i immersius. FirstV1sion inclou característiques addicionals com so i sensors biomètrics que completen el disseny per atreure més l'atenció del públic.

Després d'intenses proves, la Federació Espanyola d'Atletisme ha aprovat l'ús en alta competició de la tecnologia a totes les modalitats de competició i als entrenaments del Campionat d'Espanya d'Atletisme ja s'ha provat aquest nou sistema en alguns atletes com Eduard Vils i l'aragonès Alberto Gavaldá, campió d'Espanya dels 200 metres. També el futbolista Andrés Iniesta es veu entuasismat amb el projecte i dóna tot el suport a fer-ne ús.