Ara està de moda la cuina i això coincideix amb l'inici d'una nova edició de Masterchef Junior. Enguany han participat en els càstings gairebé 6.000 aspirants.?Les proves s'han fet en diferents ciutats com Barcelona, València, Bilbao, Màlaga i per últim, Madrid.

Infants entre vuit i dotze anys s'esperaven a la porta de l'hotel NH Madrid Ribera del Manzanares, juntament amb les seves respectives famílies. La prova a què se'ls va sotmetre va consistir a emplatar les seves creacions gastronòmiques que ja portaven fetes des de casa. Alguns portaven des de les quatre o les cinc de la matinada aixecats preparant la carta de presentació, d'altres ho tenien preparat des de la tarda anterior.

Els plats presentats van ser molt diversos, entre els que destacaven el lluç al vapor d'espècies, i el tàrtar de salmó amb alvocat, que van ser algunes de les més propostes més ben valorades pel jurat. La directora del càsting, Esther González, ha exposat que aquesta edició destaca de les anteriors per un «major coneixement» per part dels nens i les nenes ens els temes gastronòmics i per la «preparació i experiència». A més, ha ressaltat que la canalla «són autèntincs seguidors i aficionats de les passades edicions del programa que han descobert la vocació gràcies a Masterchef Junior». Cuinen «cada vegada millor» i es presenten més aviat: hi havia nens de vuit anys que cuinen des dels sis i parlen de cuina «com complets adults», amb les condicions i tecnicismes de la cultura gastronòmica. Aquest fet va deixar sorprès a Hugo Escolies, un dels professionals que es va encarregar del tast dels plats dels aspirants. Escolies posava exemples de com els nens fan ús de l'argot de l'ofici i sobretot, de com es movien en un ambient de tensió i nervis. D'aquesta prova sortiran elegits per la següent etapa del programa culinari que properament tornarà a les pantalles de televisió.