La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha sancionat Mediaset amb 600.006 euros per emetre publicitat encoberta de productes i serveis al programa dels dissabtes i diumenges a la tarda Qué tiempo tan feliz de Telecinco.

En un comunicat, la comissió detalla que en un microespai o secció d'uns cinc minuts, «la presentadora, María Teresa Campos entrevista a Meli Camacho, una periodista i prescriptora de medicina estètica, salut i bellesa» on es veu de manera evident els envasos de productes. Fins i tot, en algunes ocasions també estan indicats els preus i les marques i al final, «s'acaba reenviant al teleespectador al blog de la col·laboradora vinculats directament a una distribuïdora en línia, per obtenir més informació», ha afegit la CNMC.

No és la primera sanció

El maig de 2014 la CNMC va demanar a Mediaset que adoptés mesures acurades per una correcta adequació de la qualifiació d'edats pels continguts del programa Crónicas Carnívoras i assegurar-se que està dins els requisits legals de les franges de protecció reforçada.

És llavors quan els últims dies de juliol, Mediaset també va ser sancionat per emetre el programa Crónicas Carnívoras amb 130.000 euros qualificada com no recomanada per als menors de set anys. El grup de comunicació va emetre 371 programes emesos al canal Energy en un horari de protecció reforçada.

La Comissió va considerar que el programa culinari incita als menors d'edat a la pràctica d'hàbits alimentaris poc saludables on el protagonista participa en un concurs de menjar on s'enfronta a enormes quantitats, aliments molt picants en poc temps, a més a més, la seva emissió esta prohibida per la Llei General de Comunicació Audiovisual.