Tal com va avançar Diari de Girona, Movistar + s'ha quedat en exclusiva amb la Lliga Adelante. El grup de comunicació ho va confirmar ahir a través d'un comunicat on s'explica que ha arribat a un acord amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) per la compra dels drets d'emissió dels partits de la Segona Divisió, a partir d'aquesta mateixa temporada. Segons la nota de premsa, a partir del 22 d'agost s'emetran en alta definició (HD), a Canal + Liga 2, tots els partits de cada jornada i s'habilitarà un altre dial per oferir la possibilitat de gaudir-ne en format carrusel.

Tres dels partits del cap de setmana tindran horari individualitzat (dissabte a les 20h, diumenge a les 12h i a les 19h) mentre que la resta s'agruparà en dos trams horaris (dissabtes a les 18h i diumenges a les 17h).?La visita de la S.D Osca al camp del Girona, el diumenge 13 de setembre, es podrà veure a través de la plataforma de pagament en la franja exclusiva de les 12h.

L'acord comporta que els aficionats gironins no podran gaudir en obert dels partits de Girona FC i?Llagostera a través del canal?Esport 3 de Televisió de Catalunya, tal com podien fer durant la passada temporada. L'operació també deixa fora de joc La Sexta (Atresmedia) i a Teledeporte (RTVE), que fins el passat mes de juny tenien dret a emetre en obert dos i un partit per jornada, respectivament. Tampoc es podran veure partits a través de la pàgina web oficial de la?LFP, que també emetia alguns duels.

Gran desplegament tècnic

L'arribada de Movistar + a la divisió de plata del futbol espanyola anirà acompanyada d'una ambiciosa aposta tècnica. Segons l'operadora, per oferir una cobertura completa, s'empraran per primera vegada uns mitjans tècnics únics en la retransmissió de la Lliga Adelante: vuit càmeres per no perdre detall de tot el que succeeix sobre la gespa, dues minicàmeres, amb àudio i vídeo, que accediran als vestidors dels equips tres minuts abans de la sortida dels jugadors al terreny de joc, així com quatre parabòliques amb canons de llarg abast per acostar els sons del joc a l'audiència.

Sergio Sánchez, Juanma de la Casa i Raúl Ruiz s'ocuparan de les retransmissions que es complementaran amb diversos programes per resumir i analitzar tot el que passi en cada jornada.