L'exitosa i famosa sèrie infantil Barri Sèsam abandona la televisió pública nord-americana després de quaranta-cinc anys de la seva ?primera emissió, ja que, la ?productora HBO ha comprat els seus drets per produir-la les pròximes cinc temporades. L'acord permet de moment que l'icònic programa pugui reemetre alguns episodis.

D'aquesta manera HBO és la propietària d'una marca històrica i està disposada a treure-li el millor rendiment possible. No només planeja la producció més gran per temporada, passarà a tenir 18 capítols a tenir-ne 25, sinó que a més, realitzarà un programa educatiu per a nens d'acord amb els valors que sempre s'han promogut des de Barri Sèsam.

En les primeres declaracions realitzades per Richard Plepler, el director executiu de HBO, s'ha mostrat "entusiasmat per l'oportunitat de portar el canal una sèrie tan icònica". A més ha destacat que la qualitat del programa té un gran valor educacional per als nens de tot el món, i que encaixa molt bé els estàndards de la cadena. Plepler ha exposat que "estem caracteritzats per la qualitat de la programació, per tant, volíem associar-nos amb una marca com aquesta per aportar confiança a la nostra posició".

Per la seva part, el president de la productora americana, Michael Lombardo, ha destacat la importància del directe a la nova era, i com aquesta adquisició els beneficia en aquest sentit, tenint en compte que "la programació familiar és molt important en el món de l'streaming, quelcom que el canal aprofitarà amb aquest nou acord. Era l'associació perfecte per nosaltres i l'hem aconseguit."

A Espanya Barri Sèsam es va començar a emetre per Televisió Espanyola l'any 1979. Epi i Blas van ser els protagonistes de moltes tardes. El seu últim capítol es va emetre l'any 2000.