Televisió Espanyola a Catalunya emet avui a 1/4 de 8 del vespre un dels capítols del programa Racons dedicat a la comarca de la Gar?rotxa. El programa s'endinsa als volcans el Croscat, el Montsacopa i Santa Margarita descobrint les herbes curatives en mans de les àvies remeieres, un dels secrets més ben guardats de la comarca. També, es coneixerà els llocs amb més càrrega històrica de la Garrotxa i que forment part del camí de Sant Jaume en el seu pas per Catalunya. S'aproparà a la figura de Francesc de Verntallat, el cabdill dels pagesos durant les guerres remences.

Tot resseguint la natura volcànica que acompanya al riu Fluvià s'aproparà des de l'aire a un dels boscos més espectaculars de Catalunya, la Fageda d'en Jordà, un indret d'interès per la seva vegetació excepcional i la fauna que hi creix.

A més, es passejarà per La Zona Volcànica de la Garrotxa i tots els encants amagats de la zona amb més moviment magmàtic de la província de Girona. Els espectadors podran conèixer la relació entre els volcans i la gastronomia amb cuiners que pertanyen a l'Associació de la Cuina Volcànica de la Garrotxa, que intenta reivindicar els productes de la terra amb plats elaborats i originals. S'afegirà en aquesta ruta culinària, la visita al Pla de Puigpardines, on es pot trobar de la llet d'euga i totes les seves característiques.

Castellfollit de la Roca

Durant la visita a la Garrotxa, Racons farà parada al petit municipi de Castellfollit de la Roca, enfilat sobre una cinglera basàltica de més de cinquanta metres d'alçada, es retalla a l'horitzó tot donant-nos la benvinguda al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Hi conviu un veïnat orgullós de ser un dels accessos més impressionants a la comarca i una de les imatges distintives de la Garrotxa i que s'ha convertit en una postal curiosa.