El programa 60 minuts del canal 33 emetrà a partir d'avui els millors reportatges produïts arreu del món sobre temes d'actualitat i de reflexió social.

A les dotze de la nit, serà el torn d'un reportatge dirigit per Andreas Pichler i produït per Point du Jour i GraffitiDoc amb la coproducció d'ARTE France i Rai Cinema. El documental Europa en venda segueix diferents històries en set països europeus. Tant si es tracta d'un bosc a Irlanda, de les restes del Mur de Berlín, del Colosseu de Roma o d'un palau a la plaça de la Concòrdia a París, el nostre patrimoni té un valor econòmic, però sobretot té un encara més gran valor espiritual. Escanyats pel deute, els governs i les administracions públiques de tot Europa tracten no només de reduir costos sinó també d'omplir les seves arques posant al mercat les seves possessions més valuoses, segons recull el documental. Sovint aquest patrimoni històric i natural inclou castells, illes, muntanyes, platges, palaus, places i antics jaciments arqueològics. L'equip del programa intenta buscar l'amo d'aquestes propietats i de quina manera podrien acabar amb el patrimoni comú, la història en mans privades o corporatives i si deixarien de ser accessibles a tothom. Anirà a la recerca sobre si el sector privat és més eficient en la gestió de totes aquestes propietats i si és així, qui decideix sobre quina és la millor oferta. Intentaran resoldre els dubtes sobre els procediments democràtics per a la venda dels béns públics i els pobles d'Europa demanen de retre comptes.

La crisi econòmica ha dut els governs d'arreu d'Europa a buscar noves fonts d'ingressos, moltes vegades amb la venda d'espais naturals i edificis històrics del patrimoni públic. Aquest documental presenta alguns dels casos més significatius de privatització de béns de la societat.