La sèrie Fear the Walking Dead remunta al principi de l'apocalipsis zombi de The Walking Dead per observar des d'un altre punt de vista, amb talent llatí i diàlegs en castellà, la fi de la civilització tal com la coneixem, devorada per uns insaciables morts vivents.

En una ficció derivada amb l'aspecte d'una preqüela del programa original, encara que només amb l'aparença, ja que en el seu fons es nega a explicar les causes que fan que tot vagi malament i cronològicament es pugui considerar que, tot i avançar l'acció diverses setmanes, la trama és contemporània a la coneguda The Walking Dead. "No té l'atmosfera de World War Z", assegura Dave Erickson, cocreador i productor de la sèrie, en referència a la pel·lícula de zombis on Brad Pitt es dedicava a buscar un remei que posés fi al brot mundial dels morts vivents.

Aquesta nova sèrie és un drama familiar en un context apocalíptic i arrenca just quan els primers zombis comencen a passejar-se pels carrers. A mesura que el caos comença a guanyar terreny, les dues famílies protagonistes i la dels Salazar, uns refugiats, hauran de fer pinya per sobreviure davant d'aquesta crisi que no acaben d'entendre.

"El meu personatge es passa molt temps creient que només es tracta d'una grip. Una grip molt dolenta", comenta l'actor Cliff Curtis, que interpreta Travis Manawa, un professor d'anglès idealista parella d'una tutora d'escola. De fet, l'origen del personatge de Curtis ha estat escrit com a hispà, segons confessa Elizabeth Rodríguez, però s'ha optat per definir-lo com un nord-americà d'avantpassats maoris. La influència cultural llatina és notable, ja que Reyes Spíndola serà l'encarregada d'encarnar Griselda. "És calladeta però autoritària, com som les llatines en definitiva" explicava la veterana actriu mexicana.