Jordi Évole, María Escario i Yusan Acha seran premiats al Festival de Vitòria

25.08.2015 | 07:20
Jordi Évole serà guardonat amb el premi Mainat.

Els periodistes Jordi Évole, María Escario i Yusan Acha seran guardonats amb els premis Mainat, que es concediran als primers dies de setembre al FesTVal de Televisió de Vitòria. Ahir es va donar a conèixer el nom dels tres professionals del món del periodisme que rebran el premi Joan Ramon Mainat, creats en memòria del periodista català, director creatiu i productor de Gestmusic Endemol.
Un d'ells és un dels presentadors, guionistes i reporters més conegut del panorama televisiu, Jordi Évole, qui condueix els seus propis programes, segons els organitzadors, «amb un aire revolucionari i lliure que ben aviat va cridar l'atenció a l'espectador.» El seu programa Salvados va aconseguir superar «pressions», buscant «els convidats més esquius» i hi ha revelat «veritats en ocasions doloroses» fins a convertir-se en set anys en «un clàssic» de la televisió.
També rebrà un Mainat la periodista María Escario, de qui es destacava «la seva versatilitat i facilitat amb la qual s'adapta a tot tipus d'equip de treball», tant en informacions com en programes o en grans operatius de comunicació. Lligada a TVE des de 1985, ha presentat programes com Domingo Deporte, Buenos Días i 48 Horas, així com les diferents edicions del Telediari. Actualment es dedica a fer entrevistes i reportatges relacionats amb el món esportiu a l'espai Enfoques.
El tercer premiat, el realitzador Yusan Acha, és el primer vitorià que rebrà el premi Joan Ramon Mainat. La seva carrera comença quan es va traslladar a Madrid i començà col·laborant a programes amb María Teresa Campos com la seva professora. Des del 2010 firma cada cap de setmana amb el magazín del vespre ¡Qué tiempo tan feliz!.
A més, el FesTVal ha volgut ?guardonar amb el títol pòstum al periodista mort al mes de maig Jesús Hermida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema