S'anomena 5 dies al Liceu i és un documental que vol descobrir què hi ha darrere la façana del famós teatre barceloní. Un equip de TVE ha visitat el Liceu al llarg de diferents dies i ha recorregut sales i passadissos, obrint portes i també sobrevolant espais. Per primera vegada, un dron ha pogut elevar-se a la sala principal i en els llocs més emblemàtics del teatre, com el vestíbul, l'escalinata principal i el saló dels miralls.

El Gran Teatre del Liceu és un ens viu on les visites als espais antics, els nous i els privats, com el Cercle del Liceu, s'entrecreuen als passadissos amb escolars que entren en contacte amb l'òpera per primera vegada. Uns tècnics fan possible la funció de la nit mentre els mateixos o d'altres preparen el següent espectacle, sense oblidar els que donen forma a temporades futures i als que tracten de quadrar números.

Perquè una òpera arribi a escena, les gestions comencen amb un parell d'anys d'antelació. El primer que s'ha de decidir és quina obra es vol representar i amb quin repartiment. Després, en diferents moments, entren en acció tots els departaments del teatre. Un mes abans de l'estrena els artistes comencen els assajos escènics mentre el cor prepara les seves intervencions i l'orquestra ataca la partitura. Els equips tècnics i artístics cuiden la caracterització, ajusten el vestuari, munten els decorats i, en paral·lel, se succeeixen diferents actuacions.

En el documental, produït amb motiu del quinzè aniversari de la reconstrucció d'aquest, hi participen professionals de tots els àmbits del teatre, col·laboradors externs i artistes com ara Béatrice Uria-Monzon, protagonista de Carmen, o el tenor Plácido Domingo, que és a punt de celebrar els seus 50 anys d'actuacions al Liceu. Domingo intervé amb una òpera i protagonitza un sopar de mecenatge. El documental s'emet avui a les 12.00 per La 2.