La 46a edició del Festival des Films du Monde -World Film Festival de Mont-real ha seleccionat quatre pel·lícules amb la participació de Televisió de Catalunya. La programació del certamen, que se celebra del 27 d'agost al 7 de setembre, ha destacat el llargmetratge de Ventura Pons El virus de la por a la secció World Greats.

També ha programat la projecció d'Ara o mai, de Maria Ripoll; The evil that men do, de Ramon Térmens, i Sonata per a violoncel, d'Anna Maria Bofarull, a la secció Focus on World Cinema.

El virus de la por és una producció d'Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya, dirigida pel cineasta Ventura Pons, que forma part del jurat del festival. La pel·lícula és una adaptació de l'obra de teatre El principi d'Arquimedes, de Josep Maria Miró i Coromina, que obre interrogants sobre els temors contemporanis, les relacions humanes, els prejudicis i la confiança.

L'última pel·lícula de Maria Ripoll, Ara o mai, és una producció de Zeta Cinema i Atresmedia Cine amb la participació de Televisió de Catalunya i Canal+.

The evil that men do, una de les destacades del festival, és de Ramon Térmens, i es tracta d'una producció de Segarra Films amb la participació de Televisió de Catalunya. Daniel Faraldo és el guionista i un dels protagonistes de la pel·lícula, que planteja una història transfronterera entre Mèxic i els Estats Units, amb pocs personatges i en un entorn d'extrema violència amb narcotraficants o gent que col·labora amb ells.

Finalment també hi ha Sonata per a violoncel, d'Anna Bofarull, que es tracta d'una producció de KaBoGa amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, que ha aconseguit el premi especial al World Premieres Film Festival Philippines pel magnífic retrat de la resistència de les dones en el cinema contemporani, narrant la vida d'una violoncelista molt entregada.