TV3 i el canal 3/24 oferiran durant tot el dia, una àmplia cobertura de tota l'actualitat que generi la Diada Nacional de Catalunya. A més de les connexions amb els diferents punts del país on es generi la notícia, també hi haurà programes d'anàlisi de la jornada. Ariadna Oltra i Ramon Pellicer conduiran els especials de TV3 i Xavier Graset, l'edició del Més 324 del canal de notícies.

Fins a les onze del matí, l'actualitat es podrà seguir per TV3 i el canal 3/24, en emissió simultània. A partir d'aquell moment i fins a l'emissió del TN migdia, emès també simultàniament, el 3/24 serà l'encarregat de continuar informant sobre la jornada. Està prevista l'emissió dels actes institucionals, amb la tradicional ofrena al monument dedicat a Rafael Casanova, a Barcelona, i també els actes que es facin a la resta del país.

Després del TN migdia, que s'allargarà fins a les dos quarts de quatre, començarà el programa Especial Diada, conduït per Ramon Pellicer i Ariadna Oltra, des d'un plató situat a l'exterior del Teatre Nacional de Catalunya, que farà el seguiment de l'actualitat que es generi durant la tarda i l'anàlisi posterior. En aquest especial també hi participaran, en diferents punts de connexió, Xavi Coral, Anna Figuera, Anna Poch, Agnès Marquès, David Melgarejo, Jordi Pons, Pere Bosch i Cristina Riba (des de l'helicòpter). El programa especial també recollirà les reaccions exteriors, amb connexions amb els corresponsals europeus.

Analistes i polítics

A partir de les set de la tarda i fins a les nou del vespre, l'actualitat cedirà el protagonisme a l'anàlisi i el programa Especial Diada-L'anàlisi comptarà amb la presència de representants polítics de les diferents formacions i dels analistes Laia ?Bonet, Joan B. Culla, Tian Riba, ?Nacho Martín Blanco i Mònica Sabata.

Aquests dos programes dedicats a la Diada i el TN vespre s'oferiran en emissió conjunta per TV3 i pel 3/24, que a partir de les deu de la nit posarà en antena una edició especial del Més 324, conduïda per Xavier Graset, en la qual es farà un resum de la jornada amb l'emissió de les millors imatges i moments, amb la presència de diversos analistes i amb entrevistes als protagonistes de la jornada.