Les estrenes d'Els dies clau, un format que analitzarà els fets ocorreguts en els últims trenta anys per intentar entendre el present i el futur amb la veu en off de Xantal Llavina, La gent normal, que s'endinsarà en experiències viscudes per persones famoses i gent anònima i l'espai d'art Art endins, són les principals novetats de la nova temporada de tardor del canal 33.

A aquests nous formats, s'hi sumaran les noves temporades d'Amb filosofia, amb Emili Manzano i Xavier Antich, Tria 33, la finestra cultural del segon canal de la televisió catalana, el programa casteller Quarts de Nou, l'espai sobre ciència i divulgació Quèquicom o el magazín sobre noves tecnologies Generació digital, presentat per Lluís Marquina. També seguiran formant part de la graella del 33 programes com (S)avis, amb?Josep Puigbó, Latituds, Blog Europa, el Sala 33, amb Àlex Gorina o els Retrats de Jaume Barberà.

Un passat en clau de futur

El gol de Koeman a Wembley, l'assassinat d'Ernest Lluch, la catàsfrofe de Txernòbil, el segrest de M. Àngels Feliu, els Jocs Olímpics de Barcelona, l'atemptat d'Hipercor o la caiguda del mur de Berlín són alguns dels esdeveniments que, ordenats cronològicament serviran per explicar moments del present a En dies claus, el nou format documental del 33 que constarà de 15 episodis de 27 minuts de durada.

L'altra gran aposta del 33 per a aquesta tardor serà La gent normal, un espai que dóna veu a personatges de l'escena pública que expliquen en primera persona del singular com han viscut experiències difícils. L'actriu Núria Espert, el recentment desaparegut excampió de motociclisme Joan?Garriga, l'exfutbolista Gerard López o l'actriu Laura Conejero seran alguns dels protagonistes.