Telmo Aldaz de la Quadra-Salcedo conduirà des del pròxim dia 30 de setembre a Discovery Max un programa sobre els mars que banyen la costa de Cadis que pretén apropar al públic la vida marina i la d'aquelles persones que estan lligades al mar. El format d'Aldaz (Pamplona, 1970), que porta a la sang viure noves aventures i descobrir altres cultures amb les quals compartir experiències -és nebot de l'aventurer i periodista Miguel de la Quadra-Salcedo- persegueix indagar en el passat, conèixer el present i assegurar el futur dels mars.

Segons una nota de premsa del canal de divulgació, l'expert marí solcarà els gairebé 200 quilòmetres de costa que banya pobles com Sanlúcar de Barrameda, Algeciras, Tarifa, Bolonia, Barbate, Caños de Meca, Conil de la Frontera, Vejer, San Fernando, el Puerto de Santa María, Rota, Cadis, Chipiona i el parc de Doñana. En tots els ports en què recala, Telmo interactuarà amb els habitants per conèixer-ne els costums i la cultura.

Mares, Telmo en el Estrecho és el títol d'aquesta nova sèrie documental produïda per Molinos de Papel (Callejeros) en col·laboració amb Discovery Max que arriba al canal dimecres que ve a les 22.30 hores. Al llarg de quatre lliuraments, Telmo Aldaz se submergirà en els mars de l'Estret de Gibraltar i recorrerà, segons el canal, la costa fronterera del país d'una manera que no es mostra en els mapes, en els informatius, ni en els llibres.

A més, acompanyarà la Guàrdia Civil marítima en el seu patrullatge per l'Estret per seguir els passos dels narcotraficants fins a les canelles de Sancti Petri i assistir al rescat d'un grup d'immigrants que vitatgen en pastera. Telmo també seguirà el rastre de la pesca de la tonyina des de les ruïnes de Bolonya, on els antics romans pescaven el preuat "peix de l'Estret", i acompanyarà els mariscadors abans d'arribar al port de Cadis.