La comarca del Senyoriu de Molina, una de les zones més despoblades d'Espanya denominada la "Sibèria espanyola" per la seva climatologia extrema, i que es defineix per la seva calma, té aquests dies més enrenou de l'habitual pel rodatge de la sèrie "Joc de Trons "al castell de Zafra.

Aquesta fortalesa, que s'aixeca en el terme del petit municipi de Campillo de Dueñas, ha estat escollida per rodar una de les sèries televisives més populars i que compta amb més seguidors al món, després que fa més d'any i mig cridés l' atenció de la productora de la sèrie.

Des d'avui i fins dimecres que ve, l'equip de rodatge treballa en els murs del castell de Zafra, que, segons apunten els experts en la sèrie, possiblement es convertirà en la famosa Torre de l'Alegria, de "Joc de Trons".

El castell de Zafra destaca tant per la construcció en si com per l'emplaçament, ja que se situa en una zona d'escarpada orografia, en el qual ressalta la torre de l'homenatge edificada sobre la part alta del faralló rocós.

Això sí, aquests dies és una torre blindada a curiosos i periodistes com indicaven a Efe des de la productora espanyola que acompanya el rodatge i que fa impossible apropar-se a aquest impressionant castell, per evitar que es desvetllin els detalls dels propers episodis que s'emetran el any que ve.

L'elevat secretisme amb què transcorre el rodatge, dins el gran dispositiu de seguretat, camions i tràfec de furgonetes, ha impedit que amb prou feines transcendeixin detalls del mateix.

Se sap que gairebé no hi ha extres, sí diversos especialistes i un o cap dels populars actors d'aquesta superproducció, a més de cavalls per al rodatge d'algunes escenes.

En la jornada d'aquest dilluns, el rodatge ha arrencat les 7,00 del matí i ha conclòs a 19,00 hores per seguir aquesta rutina de treball durant els tres dies, segons ha indicat a Efe un membre de la productora, que ha assenyalat que són prop de 300 persones, quatre vegades la població de Campillo de Dueñas, les que s'han desplaçat a la zona per aquesta colossal producció que no ha passat inadvertida a ningú.

Carles, el propietari del bar La Alcazaba a Molina d'Aragó, ha comentat que són moltes les persones els que li han preguntat com anar al castell de Zafra, a uns 20 quilòmetres, i altres tants els que s'han allotjat en cases rurals i hotels del municipi.

Des de dijous treballen, assenyala un dels membres de producció que s'allotja a La Yunta, qui comenta que s'han hagut de repartir per nombrosos allotjaments de la comarca, fins i tot en la propera província de Terol.

Molts d'aquests establiments estan complets, com la Casa Rural La Propietària de Pobo de Dueñas, els amos reconeixen que de no ser pel rodatge probablement estaria buit aquests dies.

Més enllà de l'atractiu per a curiosos i amants de la sèrie, "Joc de Trons" s'està deixant notar en l'economia d'aquesta comarca coneguda per L'Altra Guadalajara i que porta anys reivindicant elements que dinamitzen la zona i evitin la seva despoblació.

La Serra de Calderers, l'entorn natural en què s'ubica aquest castell de propietat privada, té una orografia singular que pot transportar als televidents a terres perdudes i desconegudes, quan les seves imatges s'emetin a la petita pantalla.

Una singularitat que tant el propietari del castell, Daniel Sanz, com l'alcalde de Campillo de Dueñas, Francisco García, esperen que es promocioni gràcies a la sèrie i serveixi d'atractiu per a visitants a la comarca. El temps ho dirà.