Per primer cop en més de 100 anys de catalanisme polític, l'independentisme s'ha convertit en la força hegemònica a Catalunya. Les candidatures de Junts pel Sí i de la CUP han aconseguit la majoria absoluta al Parlament. A partir d'ara, segons les forces guanyadores, comença la desconnexió amb l'Estat espanyol. Però què n'opinen a Madrid? Per què hi ha hagut aquest resultat? Què hauria de fer l'Estat a partir d'aquest moment?

30 minuts ha entrevistat el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, i els representants i líders dels partits amb possibilitats de governar Espanya a partir de les eleccions generals del novembre: Meritxell Batet, diputada del Grup Socialista al Congrés; Íñigo Errejón, de Podem, i Albert Rivera, de Ciutadans.

El programa també recull l'opinió dels principals experts espanyols en la qüestió catalana. Constitucionalistes, politòlegs i analistes electorals analitzaran la posició del govern i de l'Estat espanyol a partir dels resultats del 27-S.

Es permetrà la secessió? Es reformarà la Constitució? S'autoritzarà un referèndum? Es proposarà algun tipus de federalisme? O, per contra, s'aplicarà la llei sense cap diàleg i es produirà un xoc de trens?