El pròxim dilluns, 19 d'octubre, a les 22.05 h, s'estrena Els dies clau, la nova sèrie documental del 33, que reflexiona sobre els últims trenta anys. Cada capítol girarà al voltant d'una data clau i els fets que hi van passar per explorar un tema que ha dominat durant aquest període. El format es va presentar ahir a Barcelona, amb l'assistència d'Antoni Tortajada, director de l'espai.

Tortajada va explicar que aquesta nova sèrie documental està estructurada per "una sèrie de fets molt importants dels últims 30 anys que conformen la història més recent i que també ajuda a situar-los en el temps". D'aquesta manera, Els dies clau pretén que "es tornin a mirar fets clau en la distància del temps perquè puguin adquirir trets especials".

El codirector va afegir que "el que hem fet és buscar juntament amb historiadors quins han estat els grans temes que han marcat la història dels últims 30 anys, aleshores vam fer una llista que vam unir amb un dia clau que ens permeti explicar aquests fets.". Per exemple, "el primer capítol se situa en el dia de l'atemptat a l'Hipercor. Aquest fet permet fer una anàlisi del terrorisme, que ha marcat la història del país en els últims anys".

Altres moments històrics sobre els quals girarà el programa seran la caiguda del mur de Berlín, l'any 1989, que permet mirar amb perspectiva tots els canvis en política internacional que va suposar, o l'assassinat de les noies d'Alcàsser, que va marcar un abans i un després en el tractament de certes informacions per part de les televisions. "Seran protagonistes i testimonis els qui recordaran els fets d'aquell dia clau i això servirà per fer una anàlisi d'un tema concret i de les seves implicacions en la nostra vida per reforçar l'empatia i la identificació dels espectadors", va afegir el mateix Tortajada.