El canal 33 analitza aquesta nit el present i futur del món rural amb "Terra pagesa"

16.10.2015 | 07:32
El documental dóna veu als membres del sindicat Unió de Pagesos.

Coincidint amb Sant Galderic, patró dels pagesos, aquesta nit, a les 22.10, el 33 presenta Terra pagesa, un documental que explica la situació actual de la pagesia catalana a través d'"els ulls i la veu" d'Unió de Pagesos. El sindicat va ser fundat en la clandestinitat el 3 de novembre de 1974 a Pontons (Alt Penedès). D'aquesta manera naixia el primer i principal sindicat de la pagesia catalana; un sindicat que es va proclamar "hereu" de la Unió de Rabassaires, que havia dirigit Lluís Companys.
Durant 40 anys, Unió de Pagesos ha estat testimoni i actor primordial en l'evolució de la pagesia catalana. A mitjan anys 70, els homes i dones del sindicat van ajudar amb la seva unió a democratitzar el món rural. Un esperit que segueix viu 40 anys després del seu naixement. Si l'any 1977 Unió de Pagesos organitzava una tractorada històrica amb més de 18.000 tractors al carrer per reclamar "preus més justos per al pagès", quaranta anys després, la lluita sindical continua més viva que mai, perquè el món pagès català no desaparegui per sempre engolit per la globalització.
Aquest documental vol explicar la situació actual de la pagesia catalana mitjançant els "ulls i la veu" del seu principal sindicat, Unió de Pagesos. Uns ulls i una veu amb un pes específic dintre de la història del país i que té prop de 10.000 afiliats, més de quaranta seus repartides per tot el territori i el 70 per cent de la representació a les cambres agràries.
Durant 60 minuts l'espectador serà testimoni de la vida pagesa catalana, de les seves preocupacions, de les seves il·lusions, de les seves lluites, dels seus errors. Els protagonistes del documental expliquen, entre altres coses, si hi ha relleu generacional a la pagesia, quin és el futur de les cooperatives catalanes, etc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema